Forrás: hunfencing.hu

Dósa Dániel bronzérmet nyert Kairóban, az utolsó előtti kvalifikációs világkupa versenyen!

Azért arra, amit Dósa Dani produkált ezen a napon, arra nagyon nehéz megtalálni a megfelelő szavakat. Mert hát akkor, amikor egy 28 éves vívó kétszer volt a határán az olimpiai kvalifikációnak, de nem jött össze neki, és most ismét ezen a határon egyensúlyoz, az nem egy hétköznapi szituáció. Aztán történik az, hogy hiába 16. a világranglistán, a férfi tőr hihetetlenül kiegyensúlyozott és erős mezőnye okán, egyáltalán nem biztos az a bizonyos kvóta. Majd az utolsó előtti, kairói kvalifikációs Világkupán úgy hozza a sors, hogy a két nagy rivális, a spanyol Llavador és a cseh Choupenitch időben rendre a Törekvés vívója előtt lép pástra, és sorozatban nyeri az asszóit a Világkupa főtábláján. Így jutottunk el a nyolcaddöntőig, ameddig Szirmai Benedek tanítványa – egyáltalán nem mellesleg… – az amerikai Olivarest (15:12) és a francia Edirit győzte le (15:11).

Oszd meg Te is ismerőseiddel!

“Ha azzal kezdtem volna foglalkozni, hogy miért nyernek a riválisaim, az rég rossz lett volna. Persze, nem vagyok vak, pontosan tudtam, hogy mik voltak az eredmények a nap folyamán. De tényleg próbáltam csak magamra figyelni. Massialast még sosem vertem meg tizenöt tusban, most azt mondtam magamban, ha beledöglök, akkor is nyernem kell. Sikerült. Foconi legyőzése tán még fontosabb volt, de igazából az amerikai után könnyebbültem meg. Az út ugyanakkor nem ért véget. Sokkal jobb helyzetben vagyok, mint a verseny előtt, de még fel kell tenni Washingtoban az i-re a pontot.” – nyilatkozta Dani az MVSZ weboldalának a versenyt követően.

A nyolc közé aztán bejutott a cseh rivális – a spanyol nem -, a Törekvés vívója pedig a világranglistát vezető amerikai Massialas-szal kerül szembe – és nyer 15:12-re! És még mindig nincs vége a sztorinak! A cseh a negyeddöntőben végre kikap (sorry…), a magyar pedig a korábbi egyéni világbajnok olasz Foconival vív az éremért. Hát persze, hogy őt is megveri 15:14-re! A négyes döntőben aztán a tavalyi világbajnok, ugyancsak olasz Marini következett, ott már nem volt sok esély, 5:15 lett a vége, és egy remek bronzérem. Ám, ebben a szituációban, ha valami, akkor ez a vereség igazán nem szorult magyarázatra….