Két csapat broznot nyertek paralimpikonjaink a világbajnokságon!

Az olaszországi Terniben rendezett kerekesszékes világbajnokság negyedik napján megszületett az első magyar érem: nagyszerű bronzot szerzett a Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsa, Mező Boglárka, Veres Amarilla összeállítású magyar női párbajtőrcsapat. Ez az eredmény egyben azt jelenti, hogy a mieink egészen közel kerültek a párizsi kvalifikációhoz! A negyeddöntőben, Korea ellen Krajnyák Zsuzsi nagyszerű fordítása kellett a sikerhez, elvégre a nyolcadik, utolsó előtti asszóban 27:35-ről fordította meg a meccset 40:38-ra, és innen fejezte be 45:42-re a paralimpiai bajnok Veres Amarilla.

Az elődöntőben a mezőnyből kimagasló kínaiak ellen nem sikerült a bravúr (30:45), azonban a bronzmeccs szép győzelmet hozott a franciákkal szemben. A mérkőzés közepén vették át az előnyt a mieink, és ettől kezdve nem is engedték ki azt a kezükből! A vége 45:37 lett.

Oszd meg Te is ismerőseiddel!

A női tőr csapatversenyen a Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsa, Mező Boglárka, Nádasdy Anna összeállítású női tőrcsapat a negyeddöntőben a franciák magabiztos, 45:30-as legyőzését  követően az olaszoktól kaptunk ki 45:37-re. A bronzmeccsen viszont kétség sem férhetett a mieink sikeréhez, Hongkongot 43:30-ra vertük.

Ezzel versenyzőink két, értékes csapat bronzéremmel és számos helyezéssel zárta a világbajnokságot. Gratulálunk!