4 versenyzőnknek sikerült kvalifikálnia magát a 2023 augusztusában rendezett Egyetemi Világbajnokságra, ami a kínai Csengtuban rendeztek!

Két férfi és két női versenyző képviselte kis egyesületünket az idei egyetemei világbajnokságon. A uraknál Frühauf Benji és Korom Erik, a hölgyeknél pedig Mesteri Viktória, valamint Nekifor Erika harcolta ki magának a részvételt a rangos világversenyen. Mind a 4 versenyzőnk a hazai ranglista alapján szerezte meg az induláshoz való jogot.

Oszd meg Te is ismerőseiddel!

Versenyzőink egyéniben és csapatban is megméretteték magukat. A vívás veresnyszámok második napján a hölgyek egyéni versenyén állt először Törekvéses versenyző pástra Csengtuban. Erika és Viki egyaránt továbbjutottak a csoportkörből, majd mindketten erős lengyel ellenfeleket győztek le a legjobb 32-be jutásért. Ezután Erika a kínai Csentől (5:15)  szenvedett vereséget, Viki pedig az olasz Rossinitől (8:15) kapott ki a legjobb 16-ba jutásért. 

A harmadik napon az urak méretteték meg magukat a 68 indulós versenyen, ahol a tokiói egyéni olimpiai bajnok Cheung (HKG) is elindult. A csoportkör sem Benjinek, sem pedig Eriknek nem okozott kihívást, 4/2-es illetve 3/3-as eredménnyel zárták. Ezt követően Benji simán legyőzte taiwani ellenfelét (15:5), viszont Erik sajnos egyből a nemrég pont Budapesten U23-as egyéni Európa bajnok Lombaridval (ITA) került össze és sajnos nem sikerült a bravúr. A következő körben Benji a már felnőtt világbajnoki bronzéremmel büszkélkedő, későbbi ezüstérmes Loisellel (FRA) mérkőzött meg, de a francia versenyző bizonyult jobbnak ezúttal.

Az egyéni után következtek a csapatversenyek. A hölgyek sajnos egyből a nagyon erős lengyel csapattal kerültek össze és ugyan kifejezetten szoros és izgalmas asszót láthattunk, vereség lett a vége és így a 9. helyen végeztek. Az urak a 8-ba jutásért Taiwan csapatával küzdöttek meg és győztek 45:31-es arányban. A 4-be jutásért bravúrra lett volna szükség az olaszok ellen, ami nem jött össze. A helyosztókon először Koreával vívtak a mieink, ahol szoros asszóban szenvedtek vereséget, majd a 7. helyért a lengyel csapattal kerültek össze, ahol sajnos megint nem sikerült felülkerekedni. Ezzel a 8. helyen zárt a csapat.