Mérhetetlen büszkeség kis egyesületünk számára, hogy két saját nevelésű versenyzőnk is kijutott a párizsi olimpiára!

Flóra már a verseny elejétől kezdve magabiztosan és határozottan vívott, ezt támasztja alá a 5 győzelem / 1 vereség arányú csoportköre is. Ezután a direkt kieséses szakaszban a svéd Schreibert (15:11),  az osztrák Wohlgemuthot (15:4) is sikerült legyőznie, nem is hagyott kétséget efelől… Az éremért viszont az a lengyel Hanna Lyczbinska következett, aki nemrégiben, a plovdivi Eb-n 15:5-re legyőzte Flórát. Ezúttal viszont egy egészen más meccset láthattunk. Flóra 5:1-re elhúzott, és innen visszajött a hazai hölgy, de továbbra is a magyar irányított. 14:11 után még 13-ra zárkózott Lyczbinska, de Flóra egylámpás tussal zárta le a meccset.

Oszd meg Te is ismerőseiddel!

“Kicsit sajnálom, hogy nem az olimpiai kvalifikációs Eb-n sikerült így vívnom, elvégre ott éppen Lyczbinskától kaptam ki. De számomra akkor nem ‘jött át’ a verseny hangulata, persze, nem akarom erre fogni az akkori vereséget. Megyek pihenni, mert nagyon bízom benne, hogy nem az elődöntővel ér véget számomra a verseny” – mondta Flóra a vegyes zónában nem sokkal az izgalmas negyeddöntőjét követően.

Márpedig, hogy nem itt ér véget, ahhoz semmiféle kétség nem férhetett. Az elődöntőben a magyarnál több mint tíz évvel fiatalabb, azaz nem egészen 15 éves, az idáig hatalmas meglepetésre eljutó izraeli Kuritzky következett, akinek Flóra türelmes és taktikus vívással esélyt sem hagyott (15:7). Az aranyéremért jóval erősebb rivális, a lengyel Walczyk-Klimaszyk ellen lépett pástra a magyar. Az asszó elején magához ragadta a vezetést a hazai nézők legnagyobb örömére Walczyk, és a magyar mindent megpróbált, de csak szorossá tudta tenni a meccset, 11:15, egy nagyon értékes ezüstérem lett a vége.

“Tudok örülni ennek az eredménynek, igaz, az, ahogyan elvesztettem a döntőt, egyelőre még nagyon bosszant. Valahogy lábbal nem éreztem meg a ritmust, és a szúrásaim sem voltak pontosak. Ennek ellenére ezt az egyik legnagyobb egyéni sikeremnek tartom, és külön élmény, hogy ilyen hangulatú versenyen, ilyen körülmények között sikerült mindezt elérnem” – nyilatkozta versenyzőnk a finálét követően.