Kiemelt veresnyzőink

Pásztor Flóra
Pásztor FlóraOlimpikon, válogatott
Flóra 8 évesen kezdett vívni a Törekvésben. Utánpótlás évei során sok országos bajnoki címet szerzett, majd később kadét, illetve junior korosztályban is a világ legjobbjai közé vívta be magát. Karrierje eddigi csúcspontja a 2021-es tokiói olimpiára való kvalifikációja és az ott elért 7. hely csapatban.
Kreiss Fanni
Kreiss FanniOlimpikon, válogatott
Fanni a tokiói olimpia után döntött úgy, hogy nálunk folytatja pályafutását és megpróbálkozik még egy olimpiai kvalifikációval. A tokiói csapat frontembere immár nem csak vívóként, hanem édesanyaként is helytáll nap mint nap. A vívás és családja mellett a Semmelweis Egyetemen tanul gyógytornásznak.
Dósa Dániel
Dósa DánielVálogatott
Dani 7 évesen kezdte vívó pályafutását az egyesületünkben. Elsőre ugyan az ügyetlenebbek közé tartozott, de utánpótlásban hamar a fegyvernem egyik meghatározó versenyzője lett. Jelenleg a felnőtt válogatott oszlopos tagja. Az élsport mellett két diplomát sikerült szereznie a BCE hallgatójaként.
Kollár Anna
Kollár AnnaUtánpótlás válogatott
Anna szinte a kezdetektől már idősebbek közt versenyzett, így nem csoda, hogy kadétként junior válogatottságot is kivívta. Sőt mi több, már egyéni felnőtt OB éremmel is rendelkezik a fiatal tehetség. Jelenleg azon dolgozik, hogy a lehető legtöbb nemzetközi versenyen állhasson a dobogó legfelső fokára.
Frühauf Benjamin
Frühauf BenjaminVálogatott
Benji már jó pár éve egyesületünket erősíti, ami idő alatt többszörös felnőtt válogatott csapattagságot, egyéni OB érmeket és több csapat bajnoki címet is magáénak tudhat. Sportpályafutása mellett szorgalmasan tanul, jelenleg a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudomány Karán.

Paralimpikonjaink

Hajmási Évi
Hajmási ÉviParalimpikon
Évi 2012-ben kezdte sportpályafutását egyesületünkben. Tehetségéről gyorsan tanúbizonyságot tett, hiszen első éveiben már szép eredményeket ért el a legrangosabb nemzetközi versenyeken is. Versenyzőnk világbajnoki arannyal és 4 Európa bajnoki címmel is büszkélkedhet, de célkeresztben természetesen a párizsi paralimpia van.
dr. Mező Boglárka
dr. Mező BoglárkaParalimpikon
Bogi 2018 óta egyesületünk versenyzője. Az eredményei ezt követően folyamatosan szépültek, 2019-ben már egyéni EB ezüstéremmel büszkélkedhetett majd rá nem sokkal világbajnoki címet is sikerült megszereznie a női tőr csapat tagjaként. A „civil” életben az BRFK kötelékében szolgál jogászként.

Krajnyák Zsuzsanna
Krajnyák ZsuzsannaParalimpikon
Zsuzsi évtizedek óta a magyar kerekesszékes vívás kiemelkedő alakja. A tokiói paralimpia után döntött úgy, hogy Törekvéses színekben folytatja kiemelkedő pályafutását, ami során eddig 11 paralimpiai érmet nyert, valamit 6x világbajnok és 14x európabajnok. Egyesületünkbe vetett bizalmát jelzi, hogy kislánya is nálunk vív.
Osváth Richárd
Osváth RichárdParalimpikon
Ricsi térdműtétét követően Szatmárnémetiből került Budapestre, egyesületünkbe. A rossz időzítésnek hála egyből a mélyvízbe ugrott, hiszen még nem is vívott kerek egy éve kerekesszékben, már első versenye egy EB volt, amit meg is nyert. Ezután már nem volt megállás, számtalan EB, VB és paralimpiai érmet tudhat magának.